باقلوای پسته خندان سبکتر از انواع دیگر است و به جای شربت در شیر خیس می شود.
معمولاً حاوی پسته است و باید به صورت تازه و در حالت ایده آل مستقیماً از فر مصرف شود.
این یکی از با ارزش ترین گونه های موجود در رستوران های بهتر و مغازه های تخصصی باقلوافروشی است.
باقلوای فیستیکلی سرما (پسته پسته) شبیه رول های انگشتی شکل سبز روشن است و از منطقه غازیانتپ، منطقه ای در ترکیه که به خاطر باقلوایش معروف است، می آید.
از غلتاندن خمیر پسته با یک لایه شیرینی فیلو درست می شود.
کادایف برمه (پیچ خورده) باقلوای مخصوصی است که با کادایف ریز شده (رشته های نازک خمیر) که دور پسته کامل یا گردو پیچیده شده درست می شود.
این به طور کلی در شربت لیمو ریخته می شود و به صورت حلقه های جذاب برش می شود – به نظر می رسد افسانه ای سرو شود.
یک آشپز هنگام درست کردن باقلوا واقعاً مورد آزمایش قرار گرفت. سلاطین انتظار داشتند آشپزهایشان 100 لایه شیرینی فیلو را در یک سینی باقلوا بچینند.
برخی از سلاطین سینی را هنگام سرو با انداختن یک سکه طلا از یک متر بالای سینی آزمایش کردند تا ببینند آیا از لایه های خمیر عبور می کند و به ته می رسد یا خیر.
اگر سکه به پایه می خورد، باقلوا را می پذیرفتند و اگر نه، چون به اندازه کافی سبک و ترد نبود، با عجله دور می شدند!